plny-hrniec_transparent_negativ.png

Top orechové rezy bez gramu múky!

Orechové rezy s fantastickým krémom, pripravené celkom bez múky. Perfektný zákusok v bezlepkovom prevedení.

Vynikajúci sviatočný dezert, alebo pochúťka ku kávičke, vďaka ktorej váš deň o niečo krajší a príjemnejší. Orechové rezy sa tiež skvele hodia na váš sviatočný stôl.

Potrebujeme:

Cesto:

6 vaječných bielkov

200 g mletých vlašských orechov

200 g kryštálového cukru

Štipka mletej škorice

Štipka soli

Krém:

400 ml mlieka

1 bal. vanilkového pudingu

150 g masla

100 g práškového cukru

Na ozdobu:

50 g mletých orechov

Postup:

Bielky ušľajáme so štipkou soli. Keď vznikne jemná mäkká pena, postupne začne pridávať cukor a ušľaháme do pevného krému – snehu, ktorý drží tvar. Nakoniec primiešame mleté orechy a škoricu.

Hmotu rozdelíme na 2 časti a pripravíme si dva plech rovnakých rozmerov (29×35 cm) a vystelieme ich papierom na pečenie.Na plechy rovnomerne navrstvíme bielkovú hmotu. Oba plechy upečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, po dobu 15 minút.

Cesto pečieme oddelene, ak máte teplovzdušnú rúru, môžete piecť aj naraz. Keď je cesto upečené, necháme ho trochu vychladnúť, potom opatrne obrátime a odstránime papier na pečenie. Cesto je pomerne krehké, postupujeme preto veľmi opatrne.

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho mierne vychladnúť. Medzitým si ušľaháme zmäknuté maslo s cukrom do nadýchanej hmoty a tú postupne vmiešame do pudingu.

Vychladené krehké cesto rozdelíme na polovice – získame tak 4 pláty cesta. Krém rovnako rozdelíme na 4 časti.

Jeden plát cesta umiestnime na plochú tácku, navrstvíme krém a takto pokračujeme tak, že získame 4 vrstvy cesta a 4 vrstvy krému. Vrch posypeme drvenými orechmi a rezy a dezert vložíme na niekoľko hodín vychladiť do chladničky.

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes