plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento koláčik je ešte jednoduchší ako bublanina: Top jesenný jablkáč so škoricou a cestom ako pavučinka!

Výborný tip na jesenný koláčik, je úplne jednoduchý a akékoľvek ovocie naň použijete, výsledok bude výborný. Ja ho mám najradšej s jabĺčkami a škoricou.

Výborný tip na jesenný koláčik, je úplne jednoduchý a akékoľvek ovocie naň použijete, výsledok bude výborný. Ja ho mám najradšej s jabĺčkami a škoricou.

Potrebujeme:

125 g kr. cukru

125 g masla

3 vajcia

200 g hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

1 lyžicu mlieka

1 cibtrón – šťavu aj kôru

700 g jabĺk – nakrájaných na plátky alebo na štvrtinky

Práškový cukor na psoypanie

Postup:

V miske vymiešajte maslo, vajcia a cukor do peny. Pridáme mlieko, strúhanú kôru a prášok do pečiva. Cesto navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto uložíme jabĺčka – ja som zvolila jablká nakrájané na štvrtky a na vrchu nakrojené a posypené trochou cukru a škoricou. Môžete však zvoliť aj jablká nakrájané na plátky, prípadne aj hrušky či iné ovocie.

Preložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 175-200 stupňov 40-50 minút. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: chefkoch

Najlepšie recepty na dnes