Výborný tip na jesenný koláčik, je úplne jednoduchý a akékoľvek ovocie naň použijete, výsledok bude výborný. Ja ho mám najradšej s jabĺčkami a škoricou.
Potrebujeme:
125 g kr. cukru
125 g masla
3 vajcia
200 g hladkej múky
1 bal. prášku do pečiva
1 lyžicu mlieka
1 cibtrón – šťavu aj kôru
700 g jabĺk – nakrájaných na plátky alebo na štvrtinky
Práškový cukor na psoypanie
Postup:
V miske vymiešajte maslo, vajcia a cukor do peny. Pridáme mlieko, strúhanú kôru a prášok do pečiva. Cesto navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto uložíme jabĺčka – ja som zvolila jablká nakrájané na štvrtky a na vrchu nakrojené a posypené trochou cukru a škoricou. Môžete však zvoliť aj jablká nakrájané na plátky, prípadne aj hrušky či iné ovocie.
Preložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 175-200 stupňov 40-50 minút. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: chefkoch