plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept zo zemiakov si podmanil internet: Ochutnajte a zamilujete si ho tiež!

Dokonalá kombinácia chutí, ktorá robí z obyčajnej prílohy doslova zážitok pre chuťové poháriky!

Recept na zapekané zemiaky slávi u našich susedov nevídaný úspech. Už viac, ako pol roka je neprekonaným rekordmanom na sociálnej sieti Pinterest a svoje prvenstvo zaujal prakticky okamžite po uverejnení. Pýtate sa, čo je na ňom také úžasné? Dokonalá kombinácia chutí, ktorá robí z obyčajnej prílohy doslova zážitok pre chuťové bunky!

Potrebujeme:

3 lyžice masla

1 strúčiky cesnaku

7 stredne veľkých zemaikov – ošúpaných, nakrájaných na tenké kolieska

1,5 šálky kyslej smtoany

1 šálku strúhaného syra (ideálne parmezánu)

1 šálku kuracieho vývaru

3 lyžice hl. múky

1 lyžičku muškátového orišeka

Soľ a korenie podľa chuti

Maslo na potretie plechu

Postup:

Rúru zapneme na 190 stupňov. Plech na pečenie potrieme strúčikom cesnaku a následke maslom.

V hrnci rozpustíme 3 lyžice masla, pridáme múku, muškátový oriešok, soľ a korenie. Pomaly vmiešame kyslú smotanu, vývar a na malom plameni privedieme do varu. Potom necháme variť ešte 3 minúty. Potom zložíme z plameňa, pridáme syr a miešaním rozpustíme.

Teraz ideme vrstviť. Na dno plechu uložíme vrstvu zemiakov, prelejme omáčkou a takto pokračujeme, kým neminieme všetyk prísady. Jednotlivé vrstvy ešte podľa chuti osolíme alebo okolreníme. Nezabudnite, že aj poslednú vrstvu zemiakov je potrebné preliať omáčkou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 45-60 minút, alebo kým nebudú zemiaky na povrchu zlatisté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes