plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento koláčik som sa naučila na dovolenke a odvtedy naň nedám dopustiť: Stačí len vyliať cesto na panvicu a máte hotovo!

Výborný ovocný koláčik, ktorý chutí ako obľúbená domáca bublanina. Akurát je pripravený omnoho rýchlejšie a môžete ho mať aj vtedy, keď nemáte poruke rúru.

Presne ako pečený, ale pripravíte ho celkom bez pečenia. Výborný ovocný koláčik, ktorý chutí ako obľúbená domáca bublanina. Akurát je pripravený omnoho rýchlejšie a môžete ho mať aj vtedy, keď nemáte poruke rúru.

Potrebujeme:

3 vajcia

½ šálky hladkej múky

1 lyžičku práškového cukru

1 lyžicu vanilkového cukru

½ lyžičky prášku do pečiva

Štipku soli

1-2 jablká nakrájané na plátky

Ďalej budeme potrebovať:

Olej na vymazenie panvice

Práškový cukor na posypanie

Postup:

Dve vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky ušľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme aj tretie vajce a ušľaháme do nadýchanej hmoty. Postupne vmiešame múku, soľ a prášok do pečiva. Bielky ušľaháme a vmiešame do vaječnej zmesi, opatrne premiešame, aby si hmota zachovala nadýchanú konzistenciu. Panvicu s vyššími okrami a hrubším dnom vymastíme olejom a nalejeme do nej cesto. Na cesto uložíme plátky jabĺk a necháme na miernom ohni pod pokrievkou a necháme asi 20 minút na plameni, tak aby cesto krásne vystúpilo . Pomocou taniera cesto obrátime a necháme ešte 10 minút pod pokrievkou. Potom jednoducho zložíme z plameňa a podávame posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sio-smutki

Najlepšie recepty na dnes