Pochádzame zo Svitu – mesta pod Tatrami a odmala si pamätám, že tomuto jedlu prischla v našej rodine prezývka „Tatranské mäso“. Ide o šťavnaté plátky bravčového karé bez kosti so slaninkou, syrom a lečom. Je to skutočne výborná kombinácia a chutí skvele s teplou prílohou, ale aj s chlebíkom.
Potrebujeme:
8 ks bravčového karé bez kosti
1 pohár leča
8 plátkov syra
150 g strúhaného syra
8 plátkov slaniny
200 ml smotany na šľahanie (prípadne podľa potreby)
Soľ a korenie
Postup:
Bravčové mäso ochutíme soľou a korením. Plátky následne uložíme na pripravený plech a najskôr na ne navrstvíme plátok slaniny, syr a lyžicu leča. Nakoniec posypeme strúhaným syrom, podlejeme smotanou a prikryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40-45 minút. Potom alobal zložíme a necháme zapiecť dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)