plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tatranské bravčové kotlety podľa receptu mojej prababičky: V našej rodine ide o najobľúbenejší recept z bravčového!

Pochádzame zo Svitu – mesta pod Tatrami a odmala si pamätám, že tomuto jedlu prischla v našej rodine prezývka „Tatranské mäso“. Ide o šťavnaté plátky bravčového karé bez kosti so slaninkou, syrom a lečom. Je to skutočne výborná kombinácia a chutí skvele s teplou prílohou, ale aj s chlebíkom.

Pochádzame zo Svitu – mesta pod Tatrami a odmala si pamätám, že tomuto jedlu prischla v našej rodine prezývka „Tatranské mäso“. Ide o šťavnaté plátky bravčového karé bez kosti so slaninkou, syrom a lečom. Je to skutočne výborná kombinácia a chutí skvele s teplou prílohou, ale aj s chlebíkom.

Potrebujeme:

8 ks bravčového karé bez kosti

1 pohár leča

8 plátkov syra

150 g strúhaného syra

8 plátkov slaniny

200 ml smotany na šľahanie (prípadne podľa potreby)

Soľ a korenie

Postup:

Bravčové mäso ochutíme soľou a korením. Plátky následne uložíme na pripravený plech a najskôr na ne navrstvíme plátok slaniny, syr a lyžicu leča. Nakoniec posypeme strúhaným syrom, podlejeme smotanou a prikryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40-45 minút. Potom alobal zložíme a necháme zapiecť dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes