plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na tatársku aj majonézu v okamihu zabudnete: Vyskúšajte vynikajúcu francúzsku omáčku k mäsku, krekrom aj na chlebík!

Namiesto majonézy alebo tatárskej omáčky vyskúšajte túto skvelú francúzsku omáčku z jogurtu, cibuľky a tymiánu. Je ľahká, rýchla a neskutočne chutná!

Namiesto majonézy alebo tatárskej omáčky vyskúšajte túto skvelú francúzsku omáčku z jogurtu, cibuľky a tymianu. Je ľahká, rýchla a neskutočne chutná!

Potrebujeme:

¼ šálky olivového, repkového alebo ryžového oleja (cca 50 ml)

4 stredne veľké cibule nasekané nadrobno

1 strúčik pretlačeného cesnaku

Soľ a čierne mleté korenie

1 lyžicu Worcesterskej omáčky

1 lyžičku sušeného tymiánu

2 šálky jogurtu – ideálne gréckeho typu

Postup:

Na panvici zahrejeme olej a opražíme cibuľku s troškou soli. Pražíme na miernom ohni za stáleho miešania, kým cibuľka neskaramelizuje a nezíska tmavo-hnedý odtieň (ak hrozí, že sa cibuľka spáli, prilejte trochu vody alebo bieleho vína). Tento proces môže trvať až 10-15 minút.

Potom k cibuli pridáme pretlačený cesnak, niekoľko sekúnd miešame a potom zložíme z plameňa.

Primiešame Worcesterskú omáčku a tymián – zmes necháme vychladnúť.

Jogurt ochutíme soľou, čiernym mletým korením a primiešame cibuľovú zmes.

Podávame k mäsu, obľúbeným snackom, alebo ako nátierku na chlebík.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: thekitchn

Najlepšie recepty na dnes