plny-hrniec_transparent_negativ.png

Syrovo-paradajkový koláč

Chrumkavé cesto a šťavnatá náplň zo zeleniny, syra a smotany. Skvelá voľba na chutný obed alebo olovrant.

Chrumkavé cesto a šťavnatá náplň zo zeleniny, syra a smotany. Skvelá voľba na chutný obed alebo olovrant.

Potrebujeme:

200 g syra

100 g masla

4 vajcia

200 g hladkej múky

Mleté biele korenie

8 paradajok

150 ml kyslej smotany

100 ml sladkej smotany 33%

Štipku muškátového orieška

Najemno nasekané zelené bylinky (kôpor, petržlenovú vňať..)

Soľ

Postup:

100 g syra nastrúhame. Maslo zmiešame v miske s múkou – vypracujeme drobivú zmes, do ktorej postupne pridáme 1 bielok, soľ, strúhaný syr a 2 lyžice vody. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme na 1 hodinu do chladničky.

Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky.

Sladkú smotanu vyšľaháme a zmiešame s kyslou smotanou, zvyšným strúhaným syrom a vajciami (aj zvyšným žĺtkom) a bylinkami. Ochutíme soľou a korením.

Cesto vyvaľkáme na tenší plt navrstvíme na vymastený plech s rozmermi 23×23 cm. Na cestoo uložíme kolieska pradajok a zalejme náplňou. Na vrch rozložíme zvyšné paradajky.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 35 minút.

Potom rúru vypneme a koláč necháme vo vnútri ešte 5 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes