plny-hrniec_transparent_negativ.png

Syrové pagáčiky mäkké ako pavučinka!

Domáce pečivo zo syrového cesta, ktoré pripravíte skutočne jednoducho. Dajte si na večeru lahodné pagáčiky, ktoré sú mäkučké a chutné aj na druhý deň.

Domáce pečivo zo syrového cesta, ktoré pripravíte skutočne jednoducho. Pripravte si na večeru lahodné pagáčiky, ktoré sú mäkučké a chutné aj na druhý deň.

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

250 g masla alebo margarínu

400 g mäkkého syra (čerstvý syr, feta, alebo ako náhradu môžeme použiť tvaroh)

1 lyžičku soli (ak používame syr feta, soľ vynecháme)

1 kocku droždia

100 ml vody

1 lyžičku cukru

1 vajce

Mlieko podľa potreby

Postup:

Droždie rozmelíme v 100 ml vody, pridáme cukor a počkáme, kým vyjde kvások. Potom pridáme múku, margarín, syr a soľ.  Ak je cesto príliš husté, pridáme doň mlieko. Vypracujeme jednotné hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme 30 minút odpočívať.

Cesto rozvaľkáme na čo najtenší plát a potom zrolujeme do rolky. Potom znovu rozvaľkáme a z cesta vykrajujeme vykrajovátkom alebo pomocou pohára. Pagáčiky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme odpočívať, kým sa rúra zahreje.

Potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: malikuhar

Najlepšie recepty na dnes