Vynikajúci jablkový koláčik s bleskovou prípravou. Určite si pochutnáte!
Potrebujeme:
Na dávkovanie ingrediencií som použila kelímok 125 ml
1 kelímok hrubej múky
1 kelímok detskej krupice
1 kelímok kryštálového cukru
1 bal. prášku do pečiva
Ovocná vrstva:
1 kg očistených nastrúhaných jabĺk
2 bal. vanilkového cukru
Mletú škoricu
Hrsť mletých orechov – voliteľné
125 g masla
Postup:
Múku dôkladne zmiešame s práškom do pečiva, krupicou a cukrom. Strúhané jablká zmiešame so škoricou, cukrom a orechmi.
Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou (alebo kokosovou múčkou). Na dno formy navrstvíme 1/3 sypkej zmesi. Na sypkú zmes navrstvíme ½ jablkovej zmesi (šťavu nevytláčajte). Pokračujeme druhou tretinou sypkej zmesi a následne zvyšnými strúhanými jablkami. Nakoniec navrstvíme zvyšnú sypkú zmes. Na povrch koláča rozložíme plátky masla a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30-45 minút pri teplote 180 stupňov.
Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: tortekolaci