plny-hrniec_transparent_negativ.png

Svokra ma naučila perfektný trik, ako uvariť dokonalú ryžu: S týmto zlepšovákom sa to podarí úplne každému!

Tiež sa vám nedarí nikdy uvariť takú dobrú ryžu, akú robí vaša svokra? Tá moja mi našťastie poradila, ako na to. Jej zlepšovák používam dodnes a ryža je zakaždým perfektne uvarená!

Tiež sa vám nedarí nikdy uvariť takú dobrú ryžu, akú robí vaša svokra? Tá moja mi našťastie poradila, ako na to. Jej zlepšovák používam dodnes a ryža je zakaždým perfektne uvarená!

Potrebujeme:

200 g ryže (umytej a odkvapkanej)

500 ml vody

1 strúčik cesnaku

1 cibuľu

10 ml oleja

Soľ

Postup:

Zeleninu – cesnak aj cibuľku si nakrájame nadrobno. Na oleji opražíme cibuľu a po chvíľu pridáme aj cesnak – všetko spolu pár minút restujeme. Potom pridáme ryžu a opražíme – stačí tak 2-3 minútky (do sklovita). Potom pridáme vodu, soľ a zakryjeme pokrievkou. Keď začne voda vrieť, stiahneme plameň a stopneme si 5 minút. Pozor, ryžu nemiešame ani neskladáme pokrievku.

zdroj: pixaby

Po piatich minútach hrniec zložíme z plameňa, zabalíme do deky a dobre prikryjeme perinou – hovorí sa tomu vraj posteľová ryža. Najlepšie sú na to klasické hrubšie periny, ktoré dobre držia teplo. Ryža sa sama dovarí a voda sa krásne vsiakne do ryže. Bude perfektne uvarená

Najlepšie recepty na dnes