Každý z nás už určite pripravoval cestoviny. Stačí vložiť do vriacej vody, pripraviť omáčku a je to. Alebo to ide ešte jednoduchšie? Presne tak, cestoviny spolu s krémovou omáčkou môžete pripraviť na jednej panvici. Varenie vo vode môžete úplne vynechať! :-)
Potrebujeme:
4 strúčiky cesnaku
500 ml vývaru (zeleninového alebo mäsového)
250 ml mlieka
1-2 lyžice masla
250 g cestovín (ideálne špagiety alebo fettuccine)
100 g strúhaného parmezánu
Soľ, korenie, petržlenovú vňať
Olej
Postup:
Na panvici zahrejeme trochu oleja a krátko orestujeme pretlačený cesnak.
Keď cesnak jemne zosklovatie, pridáme vývar a následne aj mlieko.
Potom do zmesi pridáme maslo, cestoviny, soľ a koreniny.
Keď začne tekutina vrieť, znížime teplotu, premiešame a prikryjeme vekom. Zmes miešame každých 4-5 minút (aby sa cestoviny nezlepili).
Keď sú cestoviny Al dente a tekutina sa takmer úplne vstrebala, pridáme parmezán. Nakoniec pridáme aj najemno nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu dobre premiešame. Môžeme servírovať.