Skvelý dezert ku kávičke s rýchlou prípravou. Vyskúšajte fantastickú kombináciu obľúbených čerešní, tvarohového cesta a smotanovo-ovocného krému.
Potrebujeme:
125 g tvarohu
65 g cukru
5 lyžíc mlieka
5 lyžíc oleja
200 g hladkej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
Krém:
300 gr kyslej smotany
250-300 g zaváraných čerešní
65 g kryštálového cukru
2 lyžičky kukuričného škrobu
2 vajcia
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
Formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom. V miske zmiešame tvaroh, mlieko, cukor, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré vyformujeme do tvaru gule.
V druhej miske zmiešame smotanu s cukrom, škrobom, vanilkovým cukrom a vajíčkami. Cesto rozvaľkáme do tvaru kruhu a navrstvíme do formy tak, aby čiastočne siahalo aj na steny formy. Na cesto navrstvíme krém a následne uložíme ovocie. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 40-50 minút, alebo kým krém nezhustne (krém bude hustnúť aj s tým, ako bude torta chladnúť).
Koláč necháme vychladnúť niekoľko minút vo forme, potom vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Koláč je vhodné vložiť do chladničky a podávať vychladený.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)