plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šťavnatý tvarohovo-čerešňový koláč

Skvelý dezert ku kávičke s rýchlou prípravou. Vyskúšajte fantastickú kombináciu obľúbených čerešní, tvarohového cesta a smotanovo-ovocného krému.

Skvelý dezert ku kávičke s rýchlou prípravou. Vyskúšajte fantastickú kombináciu obľúbených čerešní, tvarohového cesta a smotanovo-ovocného krému.

Potrebujeme:

125 g tvarohu

65 g cukru

5 lyžíc mlieka

5 lyžíc oleja

200 g hladkej múky

2 lyžičky prášku do pečiva

Krém:

300 gr kyslej smotany

250-300 g zaváraných čerešní

65 g kryštálového cukru

2 lyžičky kukuričného škrobu

2 vajcia

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

Formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom. V miske zmiešame tvaroh, mlieko, cukor, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré vyformujeme do tvaru gule.

V druhej miske zmiešame smotanu s cukrom, škrobom, vanilkovým cukrom a vajíčkami. Cesto rozvaľkáme do tvaru kruhu a navrstvíme do formy tak, aby čiastočne siahalo aj na steny formy. Na cesto navrstvíme krém a následne uložíme ovocie. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 40-50 minút, alebo kým krém nezhustne (krém bude hustnúť aj s tým, ako bude torta chladnúť).

Koláč necháme vychladnúť niekoľko minút vo forme, potom vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Koláč je vhodné vložiť do chladničky a podávať vychladený.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes