Vynikajúci obed, ktorého príprava už nemôže byť jednoduchšia. Kurča stačí zaliať kefírovou marinádou a potom upiecť v rúre. Tomu sa hovorí perfektný obed raz-dva!
Potrebujeme:
1 celé kurča – naporcované (prípadne môžete použiť len stehná, či krídla – je to len na vás)
1 – 1,5 l kefíru (podľa množstva mäsa)
Soľ a korenie na pečené kurča, zelené bylinky podľa chuti
Postup:
Kúsky kuraťa umyjeme a dobre posypeme soľou a korením. Vložíme do nádoby a zalejeme kefírom tak, aby boli všetky časti celkom ponorené. Pridáme nadrobno nasekané bylinky.
Potom spolu s marinádou preložíme na plech a pečieme pri teplote 180-190 stupňov dozlatista.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk