plny-hrniec_transparent_negativ.png

Štartovacie cesnakové pagáčiky plnené šunkou a syrom!

Perfektný tip na predjedlo, alebo chuťovku k poháru vínka. Pripravte si jemné cesnakové pečivo pečené vo forme na muffiny, ktoré ukrýva vo vnútri chutné prekvapenie.

Perfektný tip na predjedlo, alebo chuťovku k poháru vínka. Pripravte si jemné cesnakové pečivo pečené vo forme na muffiny, ktoré ukrýva vo vnútri chutné prekvapenie.

Potrebujeme:

240 g hladkej múky

1 a 1/2 lyžice kryštálového cukru

1 lyžičku soli (nie kopcovitú)

2 lyžičky sušeného droždia

1 vajce

30 ml olivového oleja

125 ml teplého mlieka

Náplň:

12 tenkých prúžkov šunky alebo slaniny

Strúhaný syr

Na potretie:

1 lyžicu olivového oleja

1 lyžičku sušeného rozmarínu

1 strúčik cesnaku

1 žĺtok

Postup:

Preosiatu múku zmiešame s cukrom, soľou a droždím. Pridáme teplé mlieko, olej, vajce a pomocou šľahača s metličkami na cesto vymiešame hladké cesto (miešame približne 10-15 minút).

Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 až 1,5 hodiny.

Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do podlhovastého tvaru a rozdelíme na 12 kúskov.

Každý kúsok cesta rukami vyformujeme do tvaru podlhovastej placky, uložíme plátok slaniny, posypeme syrom a zrolujeme pričom nezabudneme uzavrieť okraje cesta.

Pripravíme si formu na muffiny a do, ktorú vymastéme olejom. Do každého otvoru uložíme 1 kus plneného cesta. Cesto môžeme na vrchu jemne sploštiť, vďaka čomu získame po upečení krajší tvar. Žemličky necháme odpočívať 20 minút.

Nakoniec potrieme zmesou rozšľahaného žĺtka, oleja, pretlačeného cesnaku a jemne nasekaného rozmarínu.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov, kým pečivo nie je na povrchu zlatisté.

????????????????????????????????????

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: gotovim-doma

Najlepšie recepty na dnes