plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí len narezať, naplniť a šup do rúry: Fantastické kuracie loďky plnené syrom a špenátom, tromfnú aj rezne!

Ak máte chuť na skutočne dobré jedlo z kuracie mäsa, ktoré navyše prirpavíte rýchlo a úplne jednoducho, ste na správnom mieste.

Ak máte chuť na skutočne dobré jedlo z kuracie mäsa, ktoré navyše prirpavíte rýchlo a úplne jednoducho, ste na správnom mieste.

Potrebujeme:

5 ks kuracích pŕs

125 g taveného alebo smotanového syra

100-150 g čerstvého špenátu

Soľ a čierne mleté korenie

Olej

1-2 ks paradajok nakrájaných na kolieska

Postup:

Špenát umyjeme a vložíme do vriacej vody, povaríme len 1-2 minúty, potom okamžite scedíme a hneď ochladíme studenou vodou. Po ochladení vymačkáme zo špenátu vodu, premiešame so syrom a ochutíme soľou a korením.

Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Osolíme a na vrchu urobíme hlbší zárez – vznikne nám akési vrecko, do ktorého navrstvíme syrovú náplň. Prikryjeme 1-3 plátkami paradajok.

Preložíme na plech vymastený olejom a každý kúsok pokvapkáme trochou olivového oleja. Na vrch môžeme uložiť 1 vetvičku byliniek.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190-200 stupňov 25-30 stupňov.

Podávame so šalátom alebo prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: lepszysmak

Najlepšie recepty na dnes