plny-hrniec_transparent_negativ.png

Smotanovo-čerešnové pokušenie za 20 minút: Najlepšia nepečené pochúťka, akú ste ochutnali!

Vynikajúca a rýchla dobrota, ktorá vám určite spríjemní všedné popoludnie. Navyše, príprava trvá len 20 minút!

Vynikajúca a rýchla dobrota, ktorá vám určite spríjemní všedné popoludnie. Navyše, príprava trvá len 20 minút!

Potrebujeme:

Na základ:

300 g drvených maslových sušienok

100 g rozpusteného masla

3 lyžice ušľahanej šľahačky

Na krém:

1 bal. vanilkového pudingu

4 lyžice kryštálového cukru

400 ml mlieka

500 g jemného tvarohu

1 bal. vanilkového cukru

2-3 lyžice práškového cukru

100 ml smotany na šľahanie

Nastrúhanú citrónovú kôru z ½ citróna

Na vrch:

200 g zaváraných čerešní scedených zo šťavy

2 bal. červenej želatíny v prášku

100 ml čerešňovej šťavy

1 lyžicu práškového cukru

Postup:

Drvené sušienky zmiešame s maslom a šľahačkou v miske. Zmes navrstvíme na dno vymastenej formy a vložíme do chladničky.

Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme puding. Kým chladne, vymiešame tvaroh s vanilkovým a práškovým cukrom, citrónovou kôrou a ušľahanou šľahačkou. Zmes vmiešame do vyhladnutého pudingu. Krém navrstvíme na sušienkový základ.

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, avšak s tým rozdielom, že časť vody nahradíme čerešňovou šťavou (necháme napučať a rozpustíme spolu s cukrom zahrievaním – nevaríme).

Dobre odkvapkané čerešne uložíme na krém a nakoniec prelejeme želatínou. V chladničke necháme dobre vychladiť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes