Vynikajúca a rýchla dobrota, ktorá vám určite spríjemní všedné popoludnie. Navyše, príprava trvá len 20 minút!
Potrebujeme:
Na základ:
300 g drvených maslových sušienok
100 g rozpusteného masla
3 lyžice ušľahanej šľahačky
Na krém:
1 bal. vanilkového pudingu
4 lyžice kryštálového cukru
400 ml mlieka
500 g jemného tvarohu
1 bal. vanilkového cukru
2-3 lyžice práškového cukru
100 ml smotany na šľahanie
Nastrúhanú citrónovú kôru z ½ citróna
Na vrch:
200 g zaváraných čerešní scedených zo šťavy
2 bal. červenej želatíny v prášku
100 ml čerešňovej šťavy
1 lyžicu práškového cukru
Postup:
Drvené sušienky zmiešame s maslom a šľahačkou v miske. Zmes navrstvíme na dno vymastenej formy a vložíme do chladničky.
Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme puding. Kým chladne, vymiešame tvaroh s vanilkovým a práškovým cukrom, citrónovou kôrou a ušľahanou šľahačkou. Zmes vmiešame do vyhladnutého pudingu. Krém navrstvíme na sušienkový základ.
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, avšak s tým rozdielom, že časť vody nahradíme čerešňovou šťavou (necháme napučať a rozpustíme spolu s cukrom zahrievaním – nevaríme).
Dobre odkvapkané čerešne uložíme na krém a nakoniec prelejeme želatínou. V chladničke necháme dobre vychladiť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)