plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď palacinky na slano, tak jedine podľa tohto receptu: Pridajte do cesta aj cesnak a syr, lepšie ste ešte nejedli!

Najlepšie palacinky na slano, aké som kedy skúsila. Dokonca, nám chutia ešte viac ako sladká verzia. Vďaka syru a bylinkám sú ešte chutnejšie. Na konci ich nezabudnite potrieť maslom – je to delikatesa!

Najlepšie palacinky na slano, aké som kedy skúsila. Dokonca, nám chutia ešte viac ako sladká verzia. Vďaka syru a bylinkám sú ešte chutnejšie. Na konci ich nezabudnite potrieť maslom – je to delikatesa!

Potrebujeme:

1 šálku hladkej múky

2 vajcia

150 g tvrdého syra – nastrúhaného

1 a ½ šálky teplého mlieka

1 strúčik cesnaku

1 lyžičku soli

1 lyžičku cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

1 lyžicu oleja

Petržlenovú vňať nesekanú nadrobno

Postup:

Mlieko rozmiešame s vajíčkami, pridáme pretlačený cesnak a olej. Tekutú zmes spojíme so sypkou (múka, prášok do pečiva, soľ, cukor) a vymiešame hladké cesto. Nakoniec pridáme aj nadrobno nakrájanú vňať a syr.

Z cesta dávkujeme naberačkou cesto na rozpálenú panvicu a pečieme z oboch strán dozlatista. Hotové palacinky potrieme maslom a môžeme podávať.

zdroj: liveinternet

Najlepšie recepty na dnes