Ak chcete pripraviť skvelú hostinu pre oslávenca, ktorý neobľubuje sladké dezerty, vyskúšajte túto vynikajúcu slanú tortu. Okrem toho, že vyzerá skvele, prekvapí aj fantastickou chuťou.
Potrebujeme:
Na cesto:
125 g masla alebo margarínu
1 vajce
3 lyžice vody
250 g hladkej múky
Náplň:
330 g kuracích pŕs
250 g šampiňónov
180 g cibule
14 cherry paradajok
Soľ a mleté korenie
Ďalej budeme potrebovať:
150 g tvrdého syra
300 ml smotany na šľahanie
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto. Vychladené maslo nakrájame nadrobno (alebo nastrúhame) a zmiešame s múkou. Pridáme vajce, soľ, vodu a vymiesime jednotné cesto.Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 30 minút.
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme aj nakrájané šampiňóny a zmes ochutíme soľou a korením. Varíme na miernom plameni približne 5 minút.
Kuracie mäso uvaríme domäkka v slanej vode. Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Následne mäso nakrájame nadrobno a primiešame do zmesi húb a cibuľky.
V samostatnej miske zmiešame smotanu so syrom.
Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme a uložíme do pripravenej formy tak, aby siahalo aj na okraje. Formu nemusíme vymastiť maslom, ale cesto je potrebné dôkladne vtlačiť do formy. Tiež môžete upraviť okraje cesta ľubovoľným vzorom.
Na cesto navrstvíme hobovo-kuraciu náplň a rajčiny prekrojené na polovice. Nakoniec navrstvíme smotanovo-syrovú zmes a tortu vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút, alebo kým nie je povrch torta zlatistý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk