Výborný recept nielen na sviatočný stôl, ale aj kedykoľvek inokedy. Napríklad aj dnes, ako skvelý dezert ku kávičke!
Príprava je úplne jednoduchá – v troch krokoch.
Potrebujeme:
450 polohrubej múky
100 g strúhaného kokosu
250 g masla
1 žĺtok
100 g práškového cukru
230 ml smotany na šľahanie
¼ lyžičky prášku do pečiva
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
1. krok
Všetky prísady na cesto spojíme v miske a uhnetieme hladké, tuhšie cesto, ktoré dáme odležať na 1-2 hodiny do chladničky.
2. krok
Cesto na pracovnej doske rozdelíme na menšie kúsky a tvarujeme jednotlivé rožteky, prípadne môžeme použiť formičky na rožteky a cesto jednoducho vtlačíme do vnútra.
3. krok
Rožteky pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, alebo vo formičkách 20 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom zmiešaným s troškou škorice.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto coolinarika