plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šľahačkové rožteky 1-2-3: Toto cesto nemá chybu!

Výborný recept nielen na sviatočný stôl, ale aj kedykoľvek inokedy. Napríklad aj dnes, ako skvelý dezert ku kávičke! Príprava je úplne jednoduchá – v troch krokoch.

Výborný recept nielen na sviatočný stôl, ale aj kedykoľvek inokedy. Napríklad aj dnes, ako skvelý dezert ku kávičke!

Príprava je úplne jednoduchá – v troch krokoch.

Potrebujeme:

450 polohrubej múky

100 g strúhaného kokosu

250 g masla

1 žĺtok

100 g práškového cukru

230 ml smotany na šľahanie

¼ lyžičky prášku do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

1. krok

Všetky prísady na cesto spojíme v miske a uhnetieme hladké, tuhšie cesto, ktoré dáme odležať na 1-2 hodiny do chladničky.

2. krok

Cesto na pracovnej doske rozdelíme na menšie kúsky a tvarujeme jednotlivé rožteky, prípadne môžeme použiť formičky na rožteky a cesto jednoducho vtlačíme do vnútra.

3. krok

Rožteky pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, alebo vo formičkách 20 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom zmiešaným s troškou škorice.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto coolinarika

Najlepšie recepty na dnes