Výborný koláčik, ktorý môžete pripraviť s akýmkoľvek sezónnym ovocím. Kedže som na trhu kúpila čučoriedky, neodolala som práve tejto variante a bola výborná! :-)
Potrebujeme:
3 šálky polohrubej múky
4 vajcia
1 šálku smotany na šľahanie
2 šálky kr. cukru
1 bal. prášku do pečiva
250 g umytých čučoriedok
1 šálka = 250 ml
Postup:
Vajcia s cukrom ušľaháme do peny, postupne pridávame smotanu a celú zmes dôkladne prešľaháme. Napokon postupne za stáleho miešania pridáme aj sypké prísady a vymiešame jednotné cesto.
Cesto navrstvíme na plech s rozmermi 30 x 40 cm, ktorý sme si vymastili a vysypali múkou. Na cesto uložíme ovocie.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180-190 stupňov asi 20 minút, alebo kým povrch bublaniny nie je zlatistý.
Upečený koláčik posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)