plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šľahačkové cesto ako pavučinka: Vyskúšajte fantastickú hrnčekovú bublaninu s čučoriedkami!

Výborný koláčik, ktorý môžete pripraviť s akýmkoľvek sezónnym ovocím. Kedže som na trhu kúpila čučoriedky, neodolala som práve tejto variante a bola výborná! :-)

Výborný koláčik, ktorý môžete pripraviť s akýmkoľvek sezónnym ovocím. Kedže som na trhu kúpila čučoriedky, neodolala som práve tejto variante a bola výborná! :-)

Potrebujeme:

3 šálky polohrubej múky

4 vajcia

1 šálku smotany na šľahanie

2 šálky kr. cukru

1 bal. prášku do pečiva

250 g umytých čučoriedok

1 šálka = 250 ml

Postup:

Vajcia s cukrom ušľaháme do peny, postupne pridávame smotanu a celú zmes dôkladne prešľaháme. Napokon postupne za stáleho miešania pridáme aj sypké prísady a vymiešame jednotné cesto.

Cesto navrstvíme na plech s rozmermi 30 x 40 cm, ktorý sme si vymastili a vysypali múkou. Na cesto uložíme ovocie.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180-190 stupňov asi 20 minút, alebo kým povrch bublaniny nie je zlatistý.

Upečený koláčik posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes