plny-hrniec_transparent_negativ.png

Sekaná naopak: Pripravte si obľúbenú pochúťku na plechu!

Obľúbená pochúťka tak, ako ju nepoznáte. Pripravte si sekanú jednoducho, rýchlo, na jednom plechu!

Obľúbená pochúťka tak, ako ju nepoznáte. Pripravte si sekanú jednoducho, rýchlo, na jednom plechu!

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa (bravčové, prípadne zmes bravčového a hovädzieho)

1-2 krajce staršieho chlebíka namočeného v mlieku

Soľ, čierne korenie, sladkú papriku

1 vajce

3 vajcia uvarené natvrdo

2 šálky kyslej smotany

150 g strúhaného syra

Olej

Postup:

Mleté mäso zmiešame so surovým vajíčkom, vyžmýkaným chlebom, soľou a koreninami.

Zmes navrstvíme do menšej formy na pečenie, ktorú sme si vymastili olejom.

Uvarené vajcia rozpolíme a uložíme na mleté mäso. Nakoniec na vrch navrstvíme kyslú smotanu a syr.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170-180 stupňov približne 35-45 minút. Na začiatku pečenia môžeme plech zakryť a približne 20 minút pred koncom odokryť, aby sa vrch pekne zapiekol).

Bohužiaľ, fotka so smotanou a syrom chýba, určite si však viete predstaviť, ako výsledok vyzerá. Ak máte doma veľkých hladošov tak ako ja, neváhajte túto dobrotu pripraviť z dvojitej dávky – ja som použila 1 kg mäsa a 7 varených vajec.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptek.hu

Najlepšie recepty na dnes