plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na Veľkú noc s ním zahviezdite: Rýchly, mäkučký a neuveriteľne chutný „gumený zákusok“!

Hoci názov tohto zákusku vám môže pripadať zvláštny, v skutočnosti ide o fantasticky chutný dezert z flexibilného cesta prijímajúceho lievance. V kombinácii s masovým krémom ide o vynikajúcu dobrotu, ktorú len tak ľahko inde nenájdete!

Hoci názov tohto zákusku vám môže pripadať zvláštny, v skutočnosti ide o fantasticky chutný dezert z flexibilného cesta prijímajúceho lievance. V kombinácii s masovým krémom ide o vynikajúcu dobrotu, ktorú len tak ľahko inde nenájdete!

Potrebujeme:

½ l mlieka

1 šálku cukru (200 ml)

250 g hladkej múky

3 lyžice oleja

4 lyžice ľubovolného džemu

2 lyžice kakaa

2 lyžičky jedlej sódy

Náplň:

½ l mlieka

150 g kryštálového cukru

6 lyžíc hladkej múky

2 val. vanilkového cukru

200 g masla

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame a pomocou šľahača a pri nízkych otáčkach vymiešame hladké cesto. Cesto by malo mať konzistenciu podobnú ako cesto na lievance.

Cesto navrstvíme na 4 rovnako veľké plechy – 20×30 cm – vystlané papierom na pečenie (prípadne pečieme postupne na jednom plechu).

Cesto pečieme pri teplote 180 stupňov 5-8 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť. Či je cesto upečené ľahko skúsite tak, že naň zatlačíte prstom a cítite pružnú „gumennú“ konzistenciu – je elastické, ale netrhá sa. S upečeným cestom sa ľahko manipuluje.

Na krém rozmiešame 50 g cukru, vanilkové cukre a múku v mlieku a uvaríme hustý puding. Puding môžete uvariť aj z pudingových práškov a cukru, prípadne z múky, gustinu a cukru – je to len na vás.

Zmäknuté maslo ušľaháme so zvyšným cukrom do peny a opatrne vmiešame do vlažného pudingu.

Teraz jednoducho navrstvíme na pláty a naskladáme na seba.

Nakoniec ozdobíme zvyšným krémom, šľahačkou alebo čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes