plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchle jogurtové žemle pečené vo forme na muffiny

Fantastické cesto na domáca pečivo, ktoré rýchlo pripravíte a ešte rýchlejšie sa po ňom zapráši. Jogurt môžete pokojne nahradiť kyslou smotanou, výsledok je v oboch prípadoch vynikajúci. Žemle sú úžasne jemné a vláčne aj na druhý deň.

Fantastické cesto na domáca pečivo, ktoré rýchlo pripravíte a ešte rýchlejšie sa po ňom zapráši. Jogurt môžete pokojne nahradiť kyslou smotanou, výsledok je v oboch prípadoch vynikajúci. Žemle sú úžasne jemné a vláčne aj na druhý deň.

Potrebujeme:

4,5 šálky hladkej múky (šálka=250 ml)

4 lyžice kryštálového cukru

2 lyžice sušeného droždia

2 lyžičky soli

1/5 šálky jogurtu izbovej teploty

1 šálku teplej vody

¼ šálky rozpusteného masla

2 vajcia

Postup:

V miske zmiešame múku, soľ, cukor a droždie. Pridáme vodu, jogurt, maslo a vajcia a miešame 3-4 minúty, kým cesto nie hladké a mäkké (miešať môžeme pomocou šľahača s metličkami na cesto).

Pripravíme si dve formy na muffiny a dôkladne ich vymastíme olejom. Do jednotlivých otvorov dávkujeme naberačkou na zmrzlinu. Obe formy prikryjeme fóliou a necháme kysnúť 1 hodinu.

242143a75c5a15512fd1c444de478064_view_l

Po hodine zahrejeme rúru na 200 stupňov. Formy vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút, alebo kým žemle nie sú na povrchu zlatisté.

0653238903c137aa1b1e6fce271db131_view_l

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes