Máte radi čokoládu? Pripravte si vynikajúci dezert plný čokolády s vláčnou polevou. Pripravíte ho skutočne jednoducho.
Potrebujeme:
Cesto:
2 vajcia
100 g kryštálového cukru
1 bal. vanilkového cukru
200 ml vody
100 ml oleja
300 g polohrubej múky
2 lyžice kakaa
1 bal. prášku do pečiva
Čokoládová poleva:
2 vajcia
140 g kryštálového cukru
150 g horkej čokolády
100 g masla
Postup:
V miske vyšľaháme vajcia s oboma druhmi cukru do peny. Postupne pridáme tekuté prísady a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
Plech s rozmermi 30 x 22 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na plech navrstvíme cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Cesto počas pečenia kontrolujte, aby sa neprepieklo a nevysušilo.
Hotové cesto necháme vychladnúť na mriežke a pripravíme si polevu.
Nad parou si ušľaháme vajcia s cukrom do peny (šľahanie trvá približne 10 minút). Potom pridáme čokoládu a masko. Miešame, kým sa všetky prísady nespoja.
Polevu necháme chvíľu vychladnúť. Vychladnutý koláč vložíme opäť na plech a navrstvíme naň polevu. Necháme celkom vychladnúť a môžeme servírovať.
Podľa chuti môžeme posypať napríklad strúhaným kokosom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika