Ruské medové rezy s kyslou smotanou: Tento dezert je taký výborný, že zatieni aj zložité zákusky a torty!

Výborný dezert s úplne jednoducho a pritom fantastickou náplňou z kyslej smotany. Je to však taká pochúťka, že sa oplatí vyskúšať.

Výborný dezert s úplne jednoducho a pritom fantastickou náplňou z kyslej smotany. Je to však taká pochúťka, že sa oplatí vyskúšať.

Potrebujeme:

Cesto:

3 vajcia

190 g masla

3 lyžice medu

1 hrnček kr. cukru

2 lyžičky jedlej sódy

Hladkú múku – pridávame podľa potreby

Náplň:

3 hrnčeky kyslej smotany – čo najhustejšej

2 hrnčeky kr. cukru

Postup:

Vajcia preložíme do vodného kúpeľa s cukrom a ušľaháme do peny.

Med a maslo rozpustíme v inom hrnci a keď je zmes tekutá, slabým prúdom ju opatrne primiešame do nadýchanej vaječnej hmoty. Nakoniec primiešame aj sódu a zložíme z plameňa.

Do cesta pridávame postupne hladkú múku tak, aby sme vypracovali mäkké jednotné cesto. Ktoré je tvárne, flexibilné a dobre sa s ním pracuje.

Cesto rozdelíme na 4 časti a každú rozvaľkáme na plát, preložíme na papier na pečenie a pečieme na obrátenom plechu. Každý plát pečieme pri teplote 180 stupňov len pár minút, aby cesto príliš nezhnedlo.

Všetky pláty cesta necháme vychladnúť a kraje zarovnáme pomocou noža. Nepravidelné odrezky popučíme a použijeme ako posýpku na vrch zákusku.

Metličkou ušľaháme smotanu s cukrom a túto hmotu natierame striedavo medzi pláty cesta. Na vrch navrstvíme zvyšný krém a posypeme posýpkou z medového cesta. Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

zdroj: coolinarika

Dnes najobľúbenejšie