plny-hrniec_transparent_negativ.png

Roztopené zemiaky podľa mojej svokry s tajnou prísadou: Najdokonalejšia príloha na každú príležitosť!

Keď som ochutnala pre viac ako pätnástimi rokmi tieto zemiačky, bola som doslova vo vytržení. Na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri jemné, roztápacujúce sa na jazyku.

Keď som ochutnala pre viac ako pätnástimi rokmi tieto zemiačky, bola som doslova vo vytržení. Na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri jemné, roztápacujúce sa na jazyku. Recept som si samozrejme hneď vypýtala a odvtedy ich pripravujem na každú príležitosť. Dovtedy by mi nenapadlo piecť zemiaky s vývarom, no odkedy poznám tento recept, inak to nerobím. Keď ich naservírujete k jedlu riskujete jediné, že budú chutnejšie ako hlavné jedlo!

Potrebujeme:

700 g nových zemiakov

4 lyžice rozpusteného masla

1 lyžičku tymianu

Soľ a korenie podľa chuti

200-220 ml kuracieho vývaru

1 lyžicu citrónovej šťavy

2 strúčiky cesnaku – pretlačeného

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 2,5 cm. Preložíme do misky, pridáme maslo, soľ, koreniny a premiešame. Potom zemiaky pokryté maslovou zmesou preložíme na plech – v jednej vrstve. Vložíme do rúry nastavenej na 250 stupňov a pečieme asi 10-15 minút na každej strane, kým zemiaky nie sú zlatisto hnedé na povrchu. Potom zemiaky opäť pretočíme a na plech pridáme vývar, v ktorom sme si rozmiešali cesnak a citrónovú šťavu a pečieme ešte 10 minút.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes