plny-hrniec_transparent_negativ.png

Namiesto vyprážania uložte obalené rezene do podlhovastej formy: Za toto pohostenie vás budú hostia nosiť na rukách!

Už ste niekedy ochutnali roládu z rezňov? Ak nie, tak tento nápad by ste rozhodne mali spoznať, ide o najchutnejšie predjedlo, alebo pochúťku na studené misy. Ak vám to nestačí, pridajte k nej zemiaky alebo zeleninový šalát a máte perfektné hlavné jedlo!

Už ste niekedy ochutnali roládu z rezňov? Ak nie, tak tento nápad by ste rozhodne mali spoznať, ide o najchutnejšie predjedlo, alebo pochúťku na studené misy. Ak vám to nestačí, pridajte k nej zemiaky alebo zeleninový šalát a máte perfektné hlavné jedlo!

Potrebujeme:

800 g kuracích prś nakrájaných na plátky

250 g syra nastrúhaného

4-5 vajec

4 lyžice strúhanky

3 lyžice múky

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Formu na pečenie srnčí chrbát vystelieme alobalom.

Pripravíme si tri misky, v jednej je múka, v druhej vajce spolu s 50 g syra a v tretej strúhanka. Kuracie rezne si naklepeme pod fóliou, osolíme a okoreníme. Rezne uložíme do formy, konce môžu pokojne trčať von z formy, neskôr ich zložíme. Na mäso navrstvíme syr a potom konce rezňov preložíme cez syr. Zvrchu zľahka pokvapkáme maslom alebo olejom a dáme piecť prikryté alobalom. Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi hodinu. Asi 20 minút pred koncom pečenia odkryjeme alobal a necháme zapiecť dozlatista. Do rolády môžete okrem syra pridať aj iné prísady podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes