Vynikajúca vysoká bublanina z lahodného jogurtového cesta a vášho obľúbeného ovocia. Okrem čerešní, broskýň či jabĺk, vyskúšajte aj šťavnaté hrušky. Výsledok skutočne stojí za to!
Potrebujeme:
4 vajcia
300 g práškového cukru
200 ml oleja
250 – 300 ml bieleho jogurtu (môžeme nahradiť kyslou smotanou alebo mliekom)
500 g polohrubej múky
1 bal. prášku do pečiva
Štipku sódy bikarbóny
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom, olejom a bielym jogurtom. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou. Vymiešame hladké cesto.
Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme cesto. Na cesto uložíme kolieska hrušiek – prípadne iné ovocie.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Za recept ďakujeme fanúšikovi Ottovi.