plny-hrniec_transparent_negativ.png

Túto radu mi dal mäsiar od nás z mesta a funguje to geniálne: Stačí spraviť toto a saláma sa nepokazí a bude mať dlho čerstvú chuť!

Zdravým vás nápaďáci, rada vám prezradím skvelý zlepšovák od uja mäsiara. Najskôr som si myslela, že ide len o vtip, ale môžem vám povedať, že naozaj to zaberá. Ak ste niekedy kúpili viac salámy naraz, určite viete, že na druhý, tretí deň už nie je nič moc. U nás často musela skončiť v koši, pretože ju nikto nechcel. Pán mäsiar mi poradil úplne jednoduchý zlepšovák, ako udržať údeniny dlhšie čerstvé a tak, aby sa im nezmenila kvalita ani chuť.

Ako na to?

Salámu ani iné údeniny z obchodu (myslím tie čerstvo nakrájané) nenechávajte zabalenú vo fólii, ale preložte ju do čistej uzatvárateľnej dózy a pridajte k nej aj pár kusov surovej cestoviny (na tvare nezáleží). Zatvorte a šup do chladničky. Znie to neuveriteľne, ale saláma vydrží skutočne dlhšie. Vyskúšajte, hlavne keď kúpite väčšie množstvo salámy a neminiete ju hneď.

Nápad som našla aj tu (dôkaz, že nie som jediná, kto ho používa :-D), pozrite sa, ako to vyzerá. :-)

Najlepšie recepty na dnes