Omeleta nadýchaná a jemná ako obláčik. To už nie je obyčajné jedlo, ale potešenie nielen pre chuťové bunky, ale aj oko. Tajomstvo spočíva v správnom pomere ingrediencií a tiež príprave v rúre, kde sa omeleta pripravuje síce pomalšie, ako na panvici, no konečný výsledok stojí za to. Nezabúdajte, že najdôležitejší je správny pomer vajec a mlieka!
Potrebujeme:
Potrebujeme:
10 vajce
500 ml mlieka (na každé vajce pripadá 50ml mlieka)
¾ lyžičky soli
Štipku čierneho korenia
70 g masla
Postup:
Mlieko zmiešame s vajíčkami, soľou a korením. Žĺtky rozbijeme vidličkou a celú hmotu dôkladne vymiešame.
Formu s vysokými okrajmi (omeleta porastie, preto je vhodné zvoliť zvoliť takúto formu) vymastíme 10 g masla.
Omeletu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút. Najdôležitejšie je rúru po vypnutí hneď neotvárať ešte 15 minút. Potom omeletu potrieme zvyšným maslom, nakrájame na kúsky a môžeme podávať.
Podľa chuti môžete omeletu pripravovať so šunkou, syrom alebo kúskami zeleniny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom