plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ako pripraviť nadýchanú omeletu ľahkú ako obláčik? Naučte sa malé tajomstvo!

Omeletu ľahkú ako obláčik nepripravíte len tak na panvici. Naučte sa malé tajomstvo, vďaka ktorému bude neodolateľná.

Omeleta nadýchaná a jemná ako obláčik. To už nie je obyčajné jedlo, ale potešenie nielen pre chuťové bunky, ale aj oko. Tajomstvo spočíva v správnom pomere ingrediencií a tiež príprave v rúre, kde sa omeleta pripravuje síce pomalšie, ako na panvici, no konečný výsledok stojí za to. Nezabúdajte, že najdôležitejší je správny pomer vajec a mlieka!

Potrebujeme:

Potrebujeme:

10 vajce

500 ml mlieka (na každé vajce pripadá 50ml mlieka)

¾ lyžičky soli

Štipku čierneho korenia

70 g masla

Postup:

Mlieko zmiešame s vajíčkami, soľou a korením. Žĺtky rozbijeme vidličkou a celú hmotu dôkladne vymiešame.

Formu s vysokými okrajmi (omeleta porastie, preto je vhodné zvoliť zvoliť takúto formu) vymastíme 10 g masla.

Omeletu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút. Najdôležitejšie je rúru po vypnutí hneď neotvárať ešte 15 minút. Potom omeletu potrieme zvyšným maslom, nakrájame na kúsky a môžeme podávať.

Podľa chuti môžete omeletu pripravovať so šunkou, syrom alebo kúskami zeleniny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes