plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pridajte do bežného cesta trochu octu a posypte syrom, výsledkom sú najchutnejšie slané tyčinky široko-ďaleko!

Vynikajúci tip na domáce syrové tyčinky, ktoré nemajú konkurenciu. Tajomstvo spočíva v pridaní octu priamo do cesta. Je to neskutočná pochúťka.

Vynikajúci tip na domáce syrové tyčinky, ktoré nemajú konkurenciu. Tajomstvo spočíva v pridaní octu priamo do cesta. Je to neskutočná pochúťka.

Potrebujeme:

700 g hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

2 lyžičky soli

500 g margarínu

12 lyžíc vody

2 lyžice octu – najlepší je čo najkoncentrovanejší (ideálne viac ako 8%)

Na vrch:

Vajíčko

Strúhaný syr

Postup:

Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou, pridáme zmäknutý margarín, vodu, ocot a vypracujeme jednotné cesto. Cesto prikryjeme a necháme odpočívať – ideálne celú noc.

Na ďalší deň cesto roztiahneme alebo rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom. Nakrájame na paličky a pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre.

Pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Každá rúra pečie inak, preto tyčinky sledujeme.

Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes