plny-hrniec_transparent_negativ.png

Poznáte cesnak pečený v šupke? Toto dokáže s vaším zdravím

Cesnak – silné prírodné antibiotikum. Málokto vie, že cesnak v tele účinkuje ešte aj 24 hodín po skonzumovaní. Likviduje baktérie a pomáha telu zbaviť sa toxínov. Prispieva k lepšiemu fungovaniu vnútroných orgánov a dokonca pomáha pri liečbe niektorých ochorení.

Ako jesť cesnak

Cesnak je dobré konzumovať všetkými možnými spôsobmi. My si dnes ukážeme pozitívne vlastnosti cesnaku pečeného v šupke. Takto pripravený cesnak má štipľavú vôňu a chuť, ale zachováva svoje liečivé vlastnosti.

Ak si zvyknete pripravovať týmto spôsobom cesnak každé 2-3 dni, budete príjemne prekvapní, aký vplyv to bude mať na vaše zdravie! Cesnak totiž takto výrazne zníži hladinu cholesterolu v krvi, očistí tepny a pomôže vám zbaviť sa problémov s tlakom. Je tiež preukázané, že takto upravený cesnak pomáha pri problémoch so žalúdkom a nadváhou, ale tiež je užitočný pri cukrovke.

Pečený cesnak v šupke má vysokú nutričnú hodnotu, rieši problém s neustálou únavou a oslabeným imunitným systémom. Takto upravený pokrm tiež pomáha pri diétach zameraných na chudnutie. Pre urýchlenie metabolizmu pritom stačí jesť 6 strúčikov cesnaku každé dva dni.

Pri konzumácii cesnaku však nezabudnite na príjem tekutín!

 

zdroj: takprosto

Najlepšie recepty na dnes