Tak tomu sa hovorí skvelá alternatíva ku klasickým mäsovým fašírkam. Vyskúšajte ich, sú neodolateľné. U nás doma zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť!
Potrebujeme:
500 g zemiakov uvarených v šupke
2 vajcia
2 lyžice hladkej múky
150 g strúhaného syra
5 lyžíc mlieka (môžeme nahradiť smotanou)
Štipku mletej rasce
Soľ a korenie
Olej
Postup:
Uvarené zemiaky ošúpeme a roztlačíme na kašu. Necháme mierne vychladnúť, pridáme mlieko, vajcia, syr, múku, soľ a koreniny.
Z hmoty tvarujeme menšie loptičky – fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista.
Olej odstránime pomocou papierových obrúskov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: liveinternet
text: redakcia