plny-hrniec_transparent_negativ.png

Populárny „Vareškový“ koláč: Taký fantastický, že jeden kúsok vám nebude stačiť!

Vynikajúci koláčik, ktorý pripravíte za chvíľku, no je taký vynikajúci, že hravo schová do vrecka aj zložité zákusky.

Vynikajúci koláčik, ktorý pripravíte za chvíľku, no je taký vynikajúci, že hravo schová do vrecka aj zložité zákusky.

Potrebujeme:

350 hladkej múky

100 g kryštálového cukru

120 g zmäknutého masla

2 vajcia

250 ml mlieka

1 bal. prášku do pečiva

Štipku soli

1 citrónovú kôru

Náplň:

200 g masla

150 g práškového cukru

50 g nesladeného kakaového prášku

6 lyžíc mlieka

Postup:

Vajíčka ušľaháme s cukrom do peny. Pridáme zmäknuté maslo, mlieko a ostatné prísady. Vymiešame hladé cesto bez hrudiek.

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút – otestujeme špáradlom, či je cesto upečené!

Pripravíme si polevu. Všetky prísady zmiešame a zahrejeme na plameni tak, aby nám vznikla hladká glazúra – netreba variť. V ceste spravíme rúčkou varešky otvory – čím viac dierky – čím viac dierok, tým viac miesta na glazúru. Glazúru nalejem na povrch koláčika. Necháme chvíľu stuhnúť a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes