plny-hrniec_transparent_negativ.png

Populárne orechové rezy na sviatočný stôl: Vynikajúce a jednoduché!

Jemné orechové cesto a maslovo-pudingový krém. Tento luxusný zákusok je jednoduchý na prípravu a veľmi chutil všetkým, ktorí ho ochutnali!

Jemné orechové cesto a maslovo-pudingový krém. Tento luxusný zákusok je jednoduchý na prípravu a veľmi chutil všetkým, ktorí ho ochutnali!

Potrebujeme:

5 vajec

150 g mletých orechov

150 g práškového cukru

200 g polohrubej múky

100 ml vlažného mlieka

1 bal. kypriaceho prášku

100 ml oleja

Pár kvapiek rumu na upečené cesto

Na krém:

1-2 lyžice rumu

750 ml mlieka

2 bal. vanilkového pudingu

2 lyžice rumu

250 g masla

150-200 g práškového cukru

2 lyžice polohrubej múky

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom do penovej, svetlej hmoty. Pridáme mlieko, olej a postupne aj sypké prísady (múku, orechy aj prášok do pečiva).

Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút – cesto otestujeme špáradlom a keď je upečené, necháme vychladnúť.

Z pudingových práškov, múky a mlieka uvaríme puding, zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty. Do maslovej zmesi pridáme aj rum a postupne j vmiešavame do vychaldntého pudingu.

Cesto pokvapkáme rumom rozkrojíme na polovicu a jeden plát cesta potrieme ½ krému. Prikryjeme druhým plátom a opäť naň navrstvíme zvyšný krém. Nakoniec posypeme nadrobno nasekanými orechmi a necháme celkom vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

obr: kolacirecepti

recept: redakcia

Najlepšie recepty na dnes