Jemné orechové cesto a maslovo-pudingový krém. Tento luxusný zákusok je jednoduchý na prípravu a veľmi chutil všetkým, ktorí ho ochutnali!
Potrebujeme:
5 vajec
150 g mletých orechov
150 g práškového cukru
200 g polohrubej múky
100 ml vlažného mlieka
1 bal. kypriaceho prášku
100 ml oleja
Pár kvapiek rumu na upečené cesto
Na krém:
1-2 lyžice rumu
750 ml mlieka
2 bal. vanilkového pudingu
2 lyžice rumu
250 g masla
150-200 g práškového cukru
2 lyžice polohrubej múky
Postup:
Vajcia ušľaháme s cukrom do penovej, svetlej hmoty. Pridáme mlieko, olej a postupne aj sypké prísady (múku, orechy aj prášok do pečiva).
Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút – cesto otestujeme špáradlom a keď je upečené, necháme vychladnúť.
Z pudingových práškov, múky a mlieka uvaríme puding, zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty. Do maslovej zmesi pridáme aj rum a postupne j vmiešavame do vychaldntého pudingu.
Cesto pokvapkáme rumom rozkrojíme na polovicu a jeden plát cesta potrieme ½ krému. Prikryjeme druhým plátom a opäť naň navrstvíme zvyšný krém. Nakoniec posypeme nadrobno nasekanými orechmi a necháme celkom vychladnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
obr: kolacirecepti
recept: redakcia