plny-hrniec_transparent_negativ.png

Plátky zemiakov vložila do formy na muffiny. Výsledok zachutí aj vám!

Originálny a veľmi chutný tip ako servírovať pečené zemiaky. Vynikajúci ako chutná večera, alebo chrumkavá príloha k mäsku.

Vynikajúca a originálne jedlo zo zemiakov, ktoré si zamilujú predovšetkým vaše ratolesti. Skvele sa tiež hodí ako netradičná a chutná príloha k mäsku. Vyskúšajte aj vy chrumkavé zemiakové veže pečené vo forme  na muffiny.

Potrebujeme:

1 kg nových zemiakov

6-8 lyžíc masla

Soľ a korenie podľa chuti

Čerstvý príp. sušený tymian

Strúčik cesnaku

Formu na muffiny

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme a nakrájame na čo najtenšie plátky.

Rúru nastavíme na 175 stupňov. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme k nemu tymian a cesnak. Zemiaky preložíme do misky a zmiešame s 3/5 maslovo-cesnakovej zmesi. Dochutíme soľou a korením.

Zvyšnou maslovou zmesou vymažeme formu na muffiny. Potom je jednotlivých otvorov vrstvíme plátky zemiakov tak, aby siahali tesne nad okraj formy.

Prikryjeme alobalom a vložíme na 30 minút do rúry.

Po uplynutí 30 minút odstránime fóliu, zvýšime teplotu na 230 stupňov a zemiaky necháme piecť ešte 15 minút.

Základný recept môžete podľa chuti a kreativity ozvláštniť napríklad plátkami šunky, strúhaným syrom, hubami či obľúbenými bylinkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto

Najlepšie recepty na dnes