Výborný recept, odporúčam, aby si ho zapísali všetci,ktorí milujú domácu pizzu tak, ako my doma. Tento recept je jednoznačne ten najlepší z najlepších!
Potrebujeme:
1 a ½ šálky hladkej múky
½ šálky teplého mlieka
25 g čerstvého droždia
½ lyžičky cukru
½ lyžičky soli
Postup:
V miske zmiešame múku a cukor so soľou, pridáme aj olej. Droždie rozpustíme v teplom mlieku a prilejeme do misky. Vymiešame hladké cesto.
S cestom pracujeme hneď, je na vás, aký tvar cesta zvolíte – okrúhly alebo obdĺžnik. Uložíme na plech vymastený olejom, uložíme ľubovolné prísady a pečieme pri teplote 210 asi 12-15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: smaker