plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neobaľujte každý krajec zvlášť: Plátky chleba len uložte na plech a zalejte týmto cestíčkom, na vyprážaný chlieb vo vajíčku si ani nespomeniete!

Keď vám nabudúce zvýši starší chlieb, uložte na pekáč a zalejte touto zmesou, toto sa s vyprážaným chlebom vo vajci nedá ani porovnať!

Perfektný tip na super-rýchlu večeru. Nechcelo sa mi pripravovať chlebík vo vajíčku, tak som skúsila toto vylepšenie, mala som veľa chleba, tak som robila dve poschodia, ale pokojne môžete aj len jedno. Je to skvelé!

Potrebujeme:

Plátky chleba – toastový, sendvič …

Starší chlebík nakrájaný na krajce

200 ml sladkej smotany (môžeme použiť aj šľahačku, je to ešte chutnejšie)

1 lyžicu kečupu

2 strúčiky cesnaku

4 vajcia

Strúhaný syr – nastrúhaný najemno

Voliteľné – šunka

Soľ, korenie, zelené bylinky (alebo iné prílohy podľa chuti)

Postup:

Smotanu zmiešame s kečupom, vajíčkami a pretlačeným cesnakom. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.

Plech vymastíme trochou masla, uložíme chlieb a potrieme smotanovo-kečupovou zmesou. Uložíme plátky šunky, posypeme syrom a uložíme ďalšie poschodie chlebíka.

Do zvyšnej smotanovo-cesnakovej zmesi primiešame strúhaný syr (asi 100g) a prelejeme cez povrch chlebíka. Vďaka syru zmes zhustne, pripomína cestíčko na obaľovanie.

Ja som najskôr kečupom chlebík len potrela, ale lepšie je pridať ho do smotanového cestíčka. Pečieme pri teplote 180-200 stupňov asi 20-25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ivana H.

Najlepšie recepty na dnes