Vyskúšajte fašírky trochu inak, ako ste zvyknutí – s mrkvou, v chrumkavom zemiakovom kabátiku.
Potrebujeme:
450 g mletého mäsa
1 väčšiu mrkvu
1 cibuľu
1-2 strúčiky cesnaku
2-3 zemiaky
1 vajce
Soľ, čierne mleté korenie
Postup:
½ zemiakov nakrájame na hrubom strúhadle, druhú na jemnom strúhadle – hmota tak bude spolu lepšie držať.
Cibuľku a mrkvu nakrájame nadrobno a pridáme k mäsu. Pridáme aj vajce, soľ, korenie a dobre premiešame.
Zo zemiakovej hmoty tvarujeme menšie placky, do ktorých stredu uložíme guľku mletého mäsa a zabalíme. Takto pokračujeme so všetkými fašírkami.
Vyprážame na rastlinnom oleji dozlatista zo všetkých strán..
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk