plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálny zlepšovák pri obaľovaní v trojobale: Keď to vyskúšate raz, karfiol ani cuketu už nebudete obaľovať inak!

Otravuje vás príprava trojobalu na vyprážanie karfiolu? Máme pre vás skvelý trik!

Tiež vás otravuje zdĺhavá príprava trojobalu a neporiadok, ktorý po nej ostane všade naokolo? Obaľovanie karfiolu je kapitolou samou o sebe – aby sme perfektne obalili nepravidelný povrch každej ružičky, je potrebná poriadna dávka trpezlivosti. Máme pre vás skvelí trik, ako si obaľovanie nielen výrazne uľahčiť a skrátiť, ale aj šetriť surovinami na obaľovanie a predovšetkým, predísť neporiadku po príprave tohto obľúbeného jedla.

Vyskúšajte takzvanú trasenú metódu obaľovania

Potrebujeme:

1 uzatvárateľnú plastovú dózu
2 plastové vrecká – uzatvárateľné alebo aj obyčajné
1 hlávku karfiolu
Ingrediencie na obaľovanie: 3-4 vajcia, strúhanku a hladkú múku
Olej na vyprážanie

Postup:

Karfiol rozdelíme na ružičky a vložíme do vriacej osolenej vody. Necháme variť 5 minút, potom scedíme a necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme ingrediencie na obaľovanie. Vajcia rozšľaháme v dóze, múku a strúhanku nasypeme do samostatných vreciek.

DSC_0431 (1)

Kúsky karfiolu (naraz vezmeme 4-6 kúskov podľa veľkosti), vložíme najskôr do vrecka s múkou, uzavrieme alebo pevne zatočíme a obsahom vrecka dobre potrasieme tak, aby sa múka dostala na každý kúsok).

Potom preložíme do dózy s vajíčkami, zatvoríme a opäť potrasieme.

Nakoniec preložíme do strúhanky a postupujeme rovnako ako v prípade múky.

Na panvici rozpálime dostatočné množstvo oleja a vyprážame všetky kúsky dozlatista.

Zvyšky z múky a strúhanky môžeme preosiať a uchovať na ďalšie použitie.

5

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes