plny-hrniec_transparent_negativ.png

Perfektný tip, ako pripraviť šťavnaté kuracie kúsky v zhone!

Úžasne jemné kuracie kúsky, ktoré pripravíte rýchlo, jednoducho a len zo 4 prísad.

Nemáte čas na prípravu zložitej večere, ale máte chuť na niečo skutočne dobré? Vyskúšajte jednoduchý, no skutočne veľmi chutný spôsob, ako pripraviť kuracie prsia. Vďaka tejto úprave navyše kuracie prsia nebudú vysušené, ale vláčne, šťavnaté a úžasne chutné.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

250 ml kefíru

3 strúčiky cesnaku

Soľ podľa chuti

Postup:

Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na stredne veľké kúsky. Cesnak nakrájame nadrobno pridáme ku kuraciemu mäsu. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Nakoniec pridáme aj kefír, dobre premiešame a vložíme do chladničky na niekoľko minút marinovať (ideálne na 1 hodinu).

Menšiu panvicu preložíme na plameň a uložíme na ňu celú zmes – mäso aj marinádu.

Privedieme do varu, prikryjeme pokrievkou a na slabom plameni dusíme, kým sa omáčka nezredukuje a mäso nie je mäkké.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes