Vedeli ste, že kapusta chutí úžasne aj vtedy, ak ju pripravíte rovnako ako karfiol – vyprážaná v torojobale? Ak k nej navyše pridáte jednu bežnú surovinu – syr, vytvoríte tak výnimočne chutný pokrm, ktorý poteší celú vašu rodinu.
Potrebujeme:
1 hlávku kapusty (cca 700 g)
100 g hladkej múky
100 g sladkej smotany
400 g tvrdého syra nakrájaného na tenké plátky
2 vajcia
100 g strúhanky
Soľ a čierne mleté korenie
Postup:
Základ prípravy kapusty je správne ju nakrájať. Hlúb neodstraňujte ako pri príprave dusenej kapusty, pretože listy sa rozpadnú – odstráňte len okrajovú vonkajšiu časť hlúbu a potom kapustu prekrojte na polovicu a nakrájate na mesiačiky.
Kapustu vložíme do osolenej vody a varíme približne 5 minút (čím je kapusta staršia, tým dlhšie varíme, aby dostatočne zmäkla). Odstránime vodu a necháme mierne vychladnúť.
Každý kúsok kapusty zabalíme do plátku syra – zabalíme ako do obálky.
Vajcia zmiešame so smotanou, soľou a korením.
Každú „obálku“ obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Môžeme zopakovať obalenie vo vajíčku a strúhanke.
Vyprážame v rastlinnom oleji dozlatista.