plny-hrniec_transparent_negativ.png

Perfektné domáce šišky? Zvládnete ich za neuveriteľných 15 minút!

S manželom patríme k veľkým milovníkom sladkostí a šišky patria k našim najobľúbenejším sladkým závislostiam. Áno, viem, že kupované šišky z obchodu sú plné látok, ktoré nášmu telu zrovna neprospievajú, ale ako im odolať, keď vyzerajú tak úžasne? Mám skvelé riešenie, perfektný recept, vďaka ktorému nebudete už nikdy túžiť po šiškách z obchodu, pretože týmto dobrotám sa skutočne nič nevyrovná. Navyše ide o zdravšiu verzriu, keďže tieto šišky sa nevyprážajú ale pečú. Pripravte si ich tiež! :-)

Potrebujeme:

1 šálku hladkej múky

1/3 šálky práškového cukru

¾ lyžičky jedlej sódy

¾ lyžičky prášku do pečiva

½ šálky jogurtu

1 vajce

1 lyžičku vanilkového extraktu (príp. 10 g vanilkového cukru)

250 g čučoriedok

Postup:

Múku zmiešame s práškovým cukrom, sódou a práškom do pečiva.

V inej miske zmiešame jogurt, vajce a vanilkový extrakt.

Obe zmesi dôkladne zmiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili. Vymiešame hladké cesto.

Nakoniec do cesta primiešame čučoriedky.

Formu (môžeme použiť napr. formu na muffiny) vymastíme trochou rastlinného oleja a do jednotlivých otvorov navrstvíme cesto. Každý otvor naplníme cestom približne do 3/4, pretože cesto počas pečenie narastie.

Plech vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 190 stupňov približne 10 minút, alebo kým šišky nie sú na povrchu zlatisté.

Hotové šišky posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť na mriežke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes