Ak hľadáte tip na skvelý obed, odporúčam všetkým tieto chrumkavé placky z kuracích pŕs na pekingský spôsob. Je to delikatesa a úplne jednoduchá!
Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs nakrájaných nadrobno
5 vajec
200 g zemiakového škrobu (solamylu)
1 lyžicu domácej vegety (prípadne solčanky)
1,5 lyžíc sójovej omáčky
1 lyžicu worcesterskej omáčky
3 lyžice kečupu
700 ml leča – čo najviac scedeného zo šťavy (prípadne si môžete pripraviť vlastné rýchle lečo z 3 olúpaných paradajok, 3 paprík a 1 cibule – všetko podusíte na oleji domäkka)
Postup:
Všetky prísady jednoducho zmiešame v miske a vymiešame cesto podobné cestu na lievance. Z cesta môžete placky vyprážať hneď, alebo ho odložíte do chladničky a vyprážate kedy budete mať chuť. Vydrží v chlade 3-4 dni. Z cesta jednoducho dávkujeme na rozpálený olej jednotlivé placky a vyprážame z každej strany asi 4 minúty, alebo dozlatista. Podávame s čerstvou zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto home-restaurant