plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pekelne dobrá krkovička na cesnaku s výbornou omáčkou: Všetko máte na jednom plechu, bez kopy špinavého riadu!

Pekelne dobrá krkovička na cesnaku s výbornou omáčkou

Pekelne dobrá krkovička na cesnaku s výbornou omáčkou

Potrebujeme:

1,5 kg krkovičky nakrájanej na plátky

10 strúčikov cesnaku

2 väčšie cibuľe nakrájané na kolieska

Soľ

Na omáčku:

4 lyžice oleja

4 lyžice sójovej omáčky

10 lyžíc pikantného kečupu

Sladkú mletú papriku

Mleté čierne korenie

Postup:

Krovičku si nakrájame na plátky.

Plech si vymastíme olejom.

Na plech uložíme vrstvu cibule a na cibuľu uložíme plátky mäsa.

Osolíme ich a potrieme pretlačeným cesnakom.

Mäso pokryjeme zvyšnou cibuľou a jednoducho prelejeme omáčkou – zmiešame si na ňu kečup olej, sójovku, papriku a mleté korenie.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 1-1,5 hodiny.

Hotovo, podávame s ryžou alebo zemiakmi.

Poznámka: Ja zvyknem piecť najskôr pod alobalom a na koniec nechám pri vyššej teplote dopiecť. Krkovička je takto fantasticky šťavnatá a akurát do chrumkava opečená.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes