Kuraciu pečienku som vždy pripravovala len na panvici, prípadne pridávala do pečeňových knedlíčkov. Odkedy mám tento recept, vždy, keď má doma pečienku pripravujem ju len takto. V cestíčku zo smotany a cesnaku chutí neskutočne dobre!
Potrebujeme:
500 g kuracej pečienky
4-5 lyžíc kyslej smotany
4 lyžice hladkej múky
3-4 strúčiky cesnaku
Soľ, čierne korenie
Rastlinný olej
Postup:
Smotanu zmiešame s vajíčkom, múkou, pretlačeným cesnakom, čiernym korením a malou špetkou soli. Môžeme pridať aj ďalšie koreniny. Vymiešame jednotné cestíčko.
Kúsky pečienky obalíme najskôr v múke a potom v cestíčku. Vyprážame z oboch strán dozlatista. Nakoniec ešte oslíme, ja nesolím pečienku pred prípravou, aby nestvrdla. Podávame s prílohou podľa chuti.
zdroj: lovecook