plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečený hermelín v alobale na provensálsky spôsob

Vynikajúce, voňavé a predovšetkým rýchle jedlo, na ktorom si môžete pochutnávať u niekoľko minút. :-)

Hermelín je skvelý syr so špecifickou chuťou a mnohými možnosťami prípravy. Vyskúšajte variantu s voňavými bylinkami a korením, ktoré vás kombináciou jedinečných chutí a vôní prinesie až do ďalekého Provensálska.

Potrebujeme:

4 hermelíny

4 lyžice suchého bieleho vína

3 lyžice olivového oleja

Bazalku

Oregano

Tymián

2 strúčiky cesnaku

Postup:

Olivový olej, víno, pretlačený cesnak (alebo nasekaný najemno) a nasekané bylinky zmiešame v miske. Z alobalu vytvoríme 4 misky, do ktorých vložíme hermelín.  Na hermelín rovnomerne navrstvíme zmes oleja, vína a korenín. Každú misku prikryjeme ďalším kusom fólie a vložíme do rúry, kde pečieme približne 15 minút.

Podávame s čerstvou zeleninou a pečivom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: tetovainyenc

Najlepšie recepty na dnes