plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečené zemiaky s cesnakom a parmezánom

Vynikajúce jedlo nemusí byť vôbec zložité. Vyčarujte ho rýchlo a z ingrediencií, ktoré nájdete vo svojej kuchyni.

Vynikajúca večera, ktorú pripravíte rýchlo a z ingrediencií, ktoré máte práve teraz doma.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

Olivový olej

Soľ podľa chuti

Cesnakový prášok

150 – 200 g najemno strúhaného parmezánu

Korenie na pečené zemiaky

Postup:

Zemiaky umyjeme a nakrájame ako klasické hranolky. Zemiaky preložíme do misky a zmiešame so soľou, korením, olivovým olejom a cesnakovým práškom

Zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým zemiaky nie sú upečené. 15-20 minút pred koncom pečenia posypeme zemiaky strúhaným parmezánom a premiešame. Upečené zemiaky posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podávame s kyslou smotanou, alebo obľúbeným dressingom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: lecremedelacrumb

Najlepšie recepty na dnes