plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečená jarmočníka placka plnená syrom a salámou

Túto dobrotu som prvýkrát ochutnala na prázdninách na mestskom jarmoku. Dnes ju pripravujem pravidelne, Je nenáročná na prípravu, chutná a vždy si ju môžete doladiť podľa chuti - napríklad aj na sladko. Skvele chutí aj ako studené občerstvenie.

Túto dobrotu som prvýkrát ochutnala na prázdninách na mestskom jarmoku. Dnes ju pripravujem pravidelne, Je nenáročná na prípravu, chutná a vždy si ju môžete doladiť podľa chuti – napríklad aj na sladko. Skvele chutí aj ako studené občerstvenie.

Potrebujeme:

320 g hladkej múky

60 g mäkkého masla

1 vajce

½ lyžičky cukru

2/3 lyžičky soli

150 g kyslej smtoany

¼ lyžičky jedlej sódy

Náplň:

200 g akéhokoľvek mäkkého syra (smotanový syr, jemný tvaroh…)

1 strúčik cesnaku

½ lyžičky soli

Zelené bylinky podľa chuti

200 g tvrdého syra nakrájaného na plátky

200 g salámy, šunky, alebo klobásy nakrájenej na plátky

Postup:

Maslo vymiešame s vajíčkom. Pridáme cukor, soľ, sódu a kyslú smotanu. Vymiešame jednotnú hmotu do ktorej vmiešame ½ múku. Na pracovnú dosku rozsypeme druhú polovicu múky a vymiesime na nej cesto.

Cesto rozdelíme na dve časti. Každú rozvaľkáme na kruh s priemerom cca 30-35 cm a hrúbkou 5 mm.

Mäkký syr zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a bylinkami a túto zmes nanesieme na ½ každého kruhu (nie celkom ku kraju). Na syr uložíme plátky salámy a pokryjeme plátkami syra. Potom cez náplň zahneme druhú polovicu cestu a okraje spojíme vidličkou.

Em0QdjzZr94

yYRiK2AW6NU

mhOQndIjFUM

ZtcNVuCQgWg

Rovnako postupujeme aj v prípade druhej placky.

Obe placky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 220 stupňov 15 minút.

QRVaqLmKR_0

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes