Výborný recept, ktorý mám z internete, ale ešte som ho trochu vylepšila pálivou papričkou, lebo máme radi pikantné jedlá.
Toto jedlo si pochvaľuje každý a že je skutočne výborné spoznáte tak, že každý si hneď pýta recept. :-)
Potrebujeme:
1,5 kg zemiakov nakrájaných
9 plátkov krkovičky
Soľ
10 strúčikov cesnaku
2 veľké ciuble nakrájane nadrobno
1 menšiu červenú cibuľku nakrájanú na štvrtinky
Marináda:
4 lyžice oleja
4 lyžice sójovej omáčky
10 lyžíc pikantného kečupu (ja doň pridávam ešte trochu pálivej papričky)
1 lyžicu medu
1 lyžicu červenej sladkej papriky
1 lyžičku čierneho korenia
Postup:
V samostatnej miske si zmiešame všetky prísady na marinádu.
Zemiaky osolíme a uložíme na vymastený plech s vyššími okrajmi.
Medzi zemiaky uložíme aj červenú cibuľku.
Mäsko naklepeme pod fóliou, osolíme a uložíme na zemiaky.
Dobre potrieme pretlačeným cesnakom (ja zvyknem aj pootáčať) a zľahka potrieme trochou marinády.
Necháme aspoň chvíľu odležať – aj 15-20 minút postačí.
Potom posypeme nakrájanou cibuľkou a prelejeme zvyškom marinády.
Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 60 minút pri teplote 180 stupňov.
Potom alobal zložíme a dáme ešte na 20-30 minút zapiecť odkryté.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Julka V.